Plavalko napadel velikanski som

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Plavalko je med plavanjem v ribniku v bližini nemškega kraja Kößnach na Bavarskem ugriznil velikanski som, po podatkih loklanih medijev velik kar dva metra.
Oglej si celoten članek

Plavalko je dva metra velik som napadel in ugriznil v stegno, poroča lokalni dnevnik Straubinger Tagblatt. Ženski je uspelo priplanati do obale, na nogah pa ima vidne posledice ugriza, ki dokazujejo, kot ugotavljajo na bavarski ribolovni zvezi, da gre za dva metra velikega soma moškega spola. Najverjetneje je ščitil svoje bivališče.

xxx

Kot pravi predstavnik bavarske ribiške zveze, v sezoni drstenja taki dogodki niso neobičajni, velkikanska riba pa bi človeka lahko resno ogrozila. 

Plavalko je som napadel sredi jezera, poznavalci pa menijo, da je plavalka prišla v bližino somovega gnezda. Samice namreč drstijoji v vodnem rastlinju, kjer samec zgradi nekakšno gnezdo, v katerega samica odloži okoli 30.000 iker na kilogram telesne teže.

"Gnezdo je običajno v plitvi vodi, ko se mu plavalec pribljiža, samec brani svoj zarod," razlaga predstavnik ribiške zveze. "Som ne napade človeka zaradi njegovega mesa pač pa zato, da ga prežene."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.