Plaz odnesel najstnika

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V snežnih plazovih v italijanskih Alpah so ta konec tedna umrli trije ljudje.
Oglej si celoten članek

Danes je plaz odnesel petnajstletnika v Calvieru, ki je smučal izven urejenih prog. Da ne gresta po urejeni progi, sta se včeraj odločila tudi dva deskarja, ki ju je nato zajel in odnesel snežni plaz. 30- in 33-letni sta bila v Pili, v dolini Aoste, na počitnicah s prijatelji, poroča Guardian.

Iz Italije sicer poročajo o zelo slabem vremenu. Najmočneje sneži na Južnem Tirolskem, medtem ko iz Genove poročajo o zemeljskem plazu, zaradi katerega je moralo v soboto domove zapustiti 24 družin.

Vse smučarje v Alpah pa so oblasti pozvale, naj se držijo označenih prog, saj je nevarnost proženja plazov zaradi obilnega snega in relativno milih temperatur visoka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.