Plaz usoden za sedem Nemcev

Foto: Žurnal24 V smučarskem središču Val d'Isère v francoskih Alpah se je sprožil plaz in pod s
Snežni plaz je na Kamčatki na daljnem ruskem vzhodu zajel helikopter in sedem turnih smučarjev. Na krovu helikopterja Mi-8 je bilo 14 nemških turistov in štirje člani posadke.
Oglej si celoten članek

Ostalih sedem smučarjev je nesrečo preživelo. Eden izmed njih in en član posadke naj bi bila v bolnišnici v kritičnem stanju.

Do nesreče je prišlo na gori kakih 70 kilometrov od kraja Jelisovo na Kamčatki. Oblasti domnevajo, da naj bi plaz sprožil ravno pristanek helikopterja.

Kamčatka postaja priljubljeno območje za številne zahodne turiste, predvsem zaradi vulkanov, ledenikov in jezer. Zelo priljubljena naj bi bila predvsem med turnimi smučarji in deskarji na snegu, ki se na zasnežena pobočja pogosto spustijo kar s padali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.