Plaz zasul več deset ljudi

Foto: Profimedia Plaz Kitajska Foto: Profimedia Plaz Kitajska
Zemeljski plaz v odmaknjenem in goratem predelu jugozahodne Kitajske je danes zasul 47 ljudi, poročanje državnih medijev povzemajo tuje tiskovne agencije.
Oglej si celoten članek

Oblasti so na prizadeto območje v provinci Yunnan napotile več kot 200 reševalcev. Uradno niso oblasti potrdile še nobene smrtne žrtve.

Plaz je okrožje Zhenxiong prizadel malo pred 6. uro po lokalnem času, glede na navedbe oblasti pa je zasul 18 gospodinjstev. Več sto ljudi so evakuirali z območja.

Posnetki na družbenih medijih prikazujejo reševalce, ki se prebijajo med porušenimi hišami.

V odmaknjeni in revni provinci Yunnan so plazovi pogosti. Današnji se je zgodil na območju, ki ga obdajajo visoke gore. Temperature se tam trenutno gibljejo nekaj stopinj pod ničlo.

Kaj je povzročilo plaz, zaenkrat še ni znano.

Foto: Profimedia Plaz Kitajska

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.