Plešasta barbika za deklice z rakom

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na Facebooku se je oblikovala skupina, ki si prizadeva, da bi na prodajne police prišla tudi plešasta barbika. Slednje bi deklicam, ki so izgubile lase zaradi kemoterapije, olajšale čas, ko se morajo zdraviti. Rušile pa bi tudi predsodke o otrocih, ki nimajo las.
Oglej si celoten članek

Skupino "Beautiful and Bald Barbie! Let´s see if we can get it made. (Lepa in plešasta barbika! Poglejmo, če bi jo lahko dobile.)" so ženske oziroma matere otrok, ki so zboleli za rakom, ustanovile nekaj dni pred božičem. Do zdaj se ji je pridružilo že več kot 18 tisoč Facebook uporabnikov.

"Moja hčerka trpi za levkemijo in na kemoterapiji je zadnji dve leti," je dejala 32-letna učiteljica Beckie Sypin, ki je ena izmed ustanoviteljic skupine. "Brez las je bila sedem mesecev in če bi šle v trgovino, bi ljudje ali otroci strmeli vanjo in jo spraševali, zakaj je plešasta. Ni običajno, da vidijo takšne otroke," je dejala in dodala, da bi lahko bila takšna igrača tudi del terapije.

S tem se strinja tudi psihologinja Deanna Pledge, ki je za portal MSNBC dejala, da bi bili tako starši zdravim otrokom primorani razlagati, zakaj je barbika brez las. Plešavost otrok bi tako lahko postala nekaj normalnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 12:08 13. Januar 2012.

    Tudi na najhujših boleznih hočejo služiti. Te punčke potrebujejo razumevanje starčev in vseh okoli njih ne pa Barbike brez las. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.