Plin prestrašil Francoze

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Oblak plina, ki je uhajal iz neke kemijske tovarne na severu Francije, je dosegel celo več kot 100 kilometrov oddaljeni Pariz in Veliko Britanijo.
Oglej si celoten članek

Francoske reševalce in policiste je zjutraj poklicalo več 100 zaskrbljenih državljanov, ki so se pritoževali nad nenavadnim in močnim smradom, glavoboli, slabostjo in izpuščaji. "Celo v hiši smrdi po plinu. Imam neverjeten glavobol,“ se je glasil le eden od mnogih tvitov iz Francije.

Kot je sporočilo francosko notranje ministrstvo, gre za plin metantiol, ki je uhajal iz kemijske tovarne v mestu Rouen. Zaradi vetra je oblak plina dosegel celo Pariz, ki je od tovarne oddaljen približno 120 kilometrov. Vonj naj bi se raztezal na kar 350 kilometrih, na srečo pa zdravju v manjših količinah ni nevaren. "Pravijo, da ni razloga za strah. To so rekli tudi za Černobil,“ je izjavila prebivalka, ki jo besede pristojnih niso pomirile.

Plin naj bi dosegel celo Anglijo. Tamkajšnje oblasti so prebivalce Kenta pozvale, naj zaprejo okna in vrata. Iz Francije pa poročajo, da imajo težavo pod nadzorom in da bo smrad tekom dneva izginil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.