Po anonimnem klicu v domu starostnikov našli 17 trupel

Foto: Epa
Foto: Epa
Policisti so prijeli anonimno obvestilo, na podlagi katerega so obiskali dom in naleteli na strašen prizor.
Oglej si celoten članek

Minuli konec tedna je dom starejših občanov iz New Jerseyja pristojne organe zaprosil za dodatne vreče za trupla. V ponedeljek je policija prejela anonimni klic, da je v lopi poleg doma shranjeno truplo. Ko je policija prispela na kraj, so truplo že umaknili iz lope, a so v mrtvašnici doma naleteli na strašen prizor. 

V majhni mrtvašnici, v kateri lahko hranijo štiri trupla, so našli kar 17 trupel, enega vrh drugega. Policija je za New York Times pojasnila, da je vodstvo doma presenetilo število ljudi, ki so umrli. Ali je omenjenih 17 umrlo za posledicami koronavirusa, ni jasno.

V domu je v zadnjem obdobju umrlo 68 oskrbovancev, od tega jih je 26 potrjeno zbolelo za boleznijo covid-19. V domu je okuženih še 76 oskrbovancev in 41 zaposlenih. Vodstvo doma je pojasnilo, da so se v težavah znašli konec tedna, ko so pristojne službe opravljale le dežurstvo, poleg tega pa so zabeležili več kot običajno število smrti. 

Foto: Epa Koronavirus v New Yorku

Po obisku policije je vodstvo policije najelo tovornjak s hladilnikom, v katerem bodo lahko hranili trupla, če bi spet prišlo do podobne situacije.   

V New Jerseyju so zabeležili 71.000 primerov okužb z novim koronavirusom in 3.100 smrti. V omenjenem domu starejših biva 700 oskrbovancev. Po besedah guvernerja Phila Murphyja je 10 odstotkov od 60.000 oskrbovancev v domovih po vsej zvezni državi okuženih z novim koronavirusom. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.