Po avtocesti z 245 km/h

Hrvaška policija je sodniku za prekrške prijavila 42-letnega voznika, ki je prejšnji konec tedna z avtomobilom audi A6 po avtocesti pri Županji na skrajnem vzhodu Hrvaške drvel z 245 kilometri na uro.
Oglej si celoten članek

Vozil je 145 kilometrov na uro več, kot je omejitev na tistem odseku ceste. Policisti so ga kaznovali še zaradi prehitevanja po desni strani in ogrožanja drugih voznikov.

Silil druge, da so se mu umikali

Od drugih voznikov pred seboj je namreč s prižiganjem dolgih luči zahteval, naj se mu umaknejo ali pospešijo vožnjo. Obenem je avtomobil pred seboj prehitel po desni strani, nato pa zapeljal pred istega voznika in sunkovito zavrl do hitrosti 30 kilometrov na uro.

Zaradi prekoračitve hitrosti zunaj naselja za več kot 50 kilometrov na uro mu grozi denarna kazen med 398 in 928 evrov, odvzem vozniškega dovoljenja od šest mesecev do enega leta ter tri kazenske točke.

Hrvaška policija ima pogosto opravka z nesojenimi cestnimi dirkači ravno na avtocesti med Slavonskim Brodom in mejo s Srbijo, kjer niso redki vozniki, ki vozijo več kot 250 kilometrov na uro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.