Po Kaliforniji divja na stotine požarov

Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija Foto: Žurnal24 požari, Kalifornija
Po Kaliforniji še vedno divja na stotine požarov v naravi, ki so jih zanetile strele. Požar blizu kraja Techachapi je uničil 25 objektov, evakuirali pa so 2300 ljudi.
Oglej si celoten članek

Gasilci so v sredo sporočili, da je požar na območju 566 hektarjev uničil 25 objektov, od tega največ stanovanjskih hiš, ogroženih pa je še 150 hiš. Požar so uspeli omejiti v 25 odstotkih.

Gašenje požarov si oglejte v zavihku Galerija.
Skoraj sto kilometrov proti severu v nacionalnem parku dreves sekvoja pa je požar na 6300 hektarjih doslej uničil osem objektov. Požar je omejen le v 15 odstotkih.

Kalifornijski guverner Arnold Schwarzenegger pa je za celotno območje okrožja Kern razglasil izredne razmere, saj je teoretično ogroženih skupno 1200 hiš. Preiskava o vzrokih teh dveh največjih požarov še poteka, sicer pa so strele zanetile najmanj 150 požarov v naravi na severovzhodu države.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.