Po objavi posnetkov storil samomor

Foto: Žurnal24
Indijski gejevski profesor je storil samomor potem, ko so študentje skupaj s televizijsko postajo na skrivaj posneli in objavili njegov spolni odnos z voznikom rikše.
Oglej si celoten članek

Profesor predmeta moderni jezik na muslimanski univerzi Aligarh Srinivas Ramčander Siras je bil po objavi posnetka suspendiran zaradi "moralnih načel".

Na svoje delovno mesto bi se moral vrniti konec tega meseca, saj je visoko sodišče v Allahabadu izničilo odločitev univerze in zahtevalo, da ga vnovič zaposlijo.

Da je s profesorjem nekaj narobe, so v ponedeljek ugotovili njegovi sosedje, saj so zaradi smradu, ki je prihajal iz njegovega stanovanja, poklicali policijo. Ta je kasneje ugotovila, da je profesor v stanovanju najverjetneje storil samomor.

"Gre za umor"
Organizacije za pravice gejev v Indiji so za smrt profesorja že okrivile študente in njegove kolege.

Princ Manvendra Singh, v Indiji znan kot prvi član kraljeve družine, ki je razkril svojo istospolno usmerjenost, je dejal, da homoseksualnost v Indiji že dolgo ni več kriminalno dejanje, a je še vedno treba premagati številne predsodke "v srcih in glavah ljudi".

"To jemljem kot umor. Te ljudi bi bilo treba zaslišati. S kakšno pravico so napadli njegovo zasebno življenje? To je bil zasebni, sporazumni seks in tisti študentje in predstavniki televizije so povzročili njegovo smrt," je še dejal.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.