Po orkanu ostalo 40.000 novih brezdomcev

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V New Yorku iščejo namestitev za 40.000 ljudi, ki so po orkanu Sandy ostali brez strehe nad glavo, brez elektrike ali plina. Ker so temperature izredno nizke in kurjava ne dela, iščejo topla zatočišča.
Oglej si celoten članek

Zaradi orkana Sandy je brez elektrike ostalo kar 8,5 milijona odjemalcev na severovzhodu ZDA. Do nedelje zvečer jih je bilo brez elektrike še 1,9 milijona, večina v zveznih državah New Jersey in New York.

Manhattan je elektriko večinoma že dobil in v nedeljo so se prizadeti prebivalci prvič po neurju spet zbrali v svojih cerkvah, tudi v slovenski cerkvi sv. Cirila, ki je elektriko dobila v soboto, še vedno pa ima težave z vodo in ogrevanjem.

„Nihče ne bo ostal na ulici“

Temperature se čez noč spustijo pod ničlo, kar je najhujši problem za vse, ki so še vedno brez elektrike. Župan New Yorka Michael Bloomberg je zagotovil, da nihče ne bo ostal na ulici, pri iskanju prebivališč pa pomaga tudi zvezna agencija za posredovanje v naravnih nesrečah. Stanovanj sicer v New Yorku ne primanjkuje, vendar so izredno draga. Najhuje je v četrtih na Staten Islandu in Rockawayju v Queensu.

V New Yorku in New Jerseyju še naprej vlada tudi pomanjkanje bencina. Pred črpalkami so še vedno dolge vrste, New Jersey pa je uvedel sistem parnih in neparnih registrskih številk.

Približuje se snežno neurje

Župan Blommberg je še toliko bolj zaskrbljen, saj se severovzhodu ZDA približuje zimsko neurje. Pričakujejo močno deževje, pa tudi sneženje, veter bo pihal s hitrostjo do 90 kilometrov na uro.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.