Po potresu vzniknil otok

Foto: Reuters Otok v Pakistanu Foto: Reuters Otok
Vsi bi radi videli "čudo narave".
Oglej si celoten članek

Potres magnitude 7,7, ki je včeraj prizadel Pakistan in za sabo pustil 250 smrtnih žrtev, je bil tako močan, da je s svojo silo ustvaril pravi otok. Ta je vzniknil v Arabskem morju, kakih 600 metrov od obale, in je visok 6,9 metra.

Na obali so se danes ves dan zbirali ljudje, da bi videli to novo "čudo narave". Britanski oceanograf Simon Boxhall je za BBC povedal, da je dogodek nenavaden, vendar ne edinstven.

Lokalni novinar Bahram Baloch je novico izvedel preko SMS sporočila, ki mu ga je poslal njegov prijatelj. "V njem je pisalo, da je pred njegovo hišo zrasel hrib," je dejal Baloch. "Ko sem stopil iz ven, sem osupnil. Pred sabo sem videl sivo kupolasto telo, podobno kitu, ki plava nad površino."

Otok ima po njegovih besedah hrapavo blatno površino.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.