Po šali na račun preroka zažgali uredništvo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Dan po tem, ko je francoski satirični časopis Charlie Hebdo napovedal, da bo urednikovanje prihodnje številke prevzel prerok Mohamed, so neznanci na uredništvo vrgli molotovko.
Oglej si celoten članek

Časopis pojasnjuje, da se je za šalo odločil po zmagi islamistov v Tuniziji.

Po poročanju BBC je urednik časopisa po napadu sporočil: "Nimamo več časopisa. Vsa oprema je bila uničena."

"Ne zdi se nam, da povzročamo nove provokacije. Preprosto opravljamo svoje delo. Edina razlika je, da je na naslovnici Mohamed, kar se zgodi precej redko," je še pred napadom povedal urednik časopisa in karikaturist Charb.

Časopis je bil sicer tarča kritik že pred leti, ko je ponatisnil karikature Mohameda, ki so sprožile proteste v islamskem svetu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.