Po skoraj petih urah našli posadko

Foto: Žurnal24
Hrvaška kapetanija je pozno sinoči v morju blizu Hvara našla oba člana posadke gliserja, ki se je okrog 19. ure prevrnil med Bračem in Hvarom.
Oglej si celoten članek

Nekaj po 19. uri so reševalci prejeli klic domačina z Brača, da je v morju videl prevrnjen gliser, ki ga burja nosi proti Hvaru. Začela se je iskalna akcija.

Reševalci so locirali gliser s pomočjo mobilnih operaterjev, ki so ujeli signal mobilnih telefonov na gliserju, a ta je bil prazen.

Okrog 21. ure je poklicala mama enega izmed članov posadke in potrdila, da je bil na gliserju njen sin in še ena oseba. Kot je povedala, ji je sin ob zadnjem javljanju sporočil, da imata težave z motorjem in da ju burja nosi proti Hvaru.

Ob 23:20 so reševalci v morju končno opazili moška in ju potegnili na čoln, poroča Večernji list. Eden od njiju je bil podhlajen in dehidriran, oba pa so odpeljali v zdravstveni dom na Braču.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.