Po treh dneh iz pariških katakomb rešili najstnika

Foto: Profimedia
Po treh dneh iskanja so hudo podhlajena iz pariških katakomb rešili dva najstnika.
Oglej si celoten članek

Sedemnajst- in šestnajstletni fant sta se izgubila v katakombah pod Parizom. V tunelih sta bila tri dni, preden so ju močno podhlajena našli v sredo zjutraj. 

Pri iskanju so jim pomagali reševalni psi, brez katerih ju po besedah tiskovnega predstavnika pariških gasilcev ne bi našli. 

Pod Parizom se razteza 250 kilometrov podzemnih tunelov, od katerih je zgolj majhen del odprt za javnost. Vstop v zaprti del galerij je od leta 1955 prepovedan z zakonom. 

Ni jasno, kdo je javil, da sta najstnika pogrešana. Upravnik muzeja je dejal, da se do sedaj v dveh kilometrih tunelov, ki so odprti za javnost, še nihče ni izgubil.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.