Po ubežnike prek spletnih omrežij

Foto: Žurnal24
Mednarodna policijska agencija Interpol je na uporabnike spletnih socialnih omrežij naslovila prošnjo, naj jim pomagajo pri iskanju kriminalcev.
Oglej si celoten članek

Interpol išče 450 ljudi, za katerimi je zaradi umorov, posilstev, spolnih zlorab ali drugih hujših zločinov razpisana mednarodna tiralica in naj bi se skrivali v skupno 29 državah.

Več kot 100 ubežnikov so že aretirali ali pa je zdaj znana njihova lokacija. Med aretiranimi je med drugim nekdanja kolumbijska manekenka Angie Sanclemente Valencia, ki so jo aretirali maja v Argentini, iskali pa so jo zaradi prekupčevanja z mamili.

Interpol je hkrati s pozivom k pomoči tudi javno objavil fotografije 26 ubežnikov. "Večja je verjetnost, da bo nekdo prepoznal te ubežnike na kakšni spletni socialni mreži ali klepetalnici, kot da bi jih opazil, kako se sprehajajo po ulici," je pojasnil pomočnik direktorja Interpolove enote za ubežnike Martin Cox.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.