Po vsej Evropi izbruhnilo nasilje

Foto: Žurnal24 Med protesti v Rimu so se spopadli demonstranti in vojaki.
Po več večjih evropskih mestih so v znak solidarnosti ob smrti 15-letnega Grka izbruhnili nasilni protesti. Razmere v Grčiji pa so se umirile.
Oglej si celoten članek

Protesti so med drugim izbruhnili v Rimu, Bologni, Madridu in Københavnu. V Madridu so ponoči aretirali devet protestnikov, ki so razbili okna tamkajšnje policijske postaje. V nasilju naj bi bilo ranjenih več policistov. 300 mladostnikov se je na nenapovedanih demonstracijah zbralo v Barceloni. Policija jih je razgnala, potem ko se se znesli nad bankami. Aretiranih je bilo več protestnikov, med katerimi je tudi mlada Grkinja. Burno je bilo v glavnem italijanskem mestu. Po uradnem oznanilu grške ambasade so se vneli spopadi med demonstranti in vojaki, v katerih je bil en vojak ranjen. V Bologni je nasilje med policisti in demonstranti izbruhnilo pred grškim konzulatom. Po zadnjih podatkih je bilo ranjenih pet policistov. Manifestacije so nenapovedano potekale še v Københavnu. Policija je razgnala 200 demonstrantov, 25 so jih aretirali.

Preiskava se nadaljuje
Razmere v Grčiji so se umirile. Študentske organizacije pa so nove proteste napovedale za četrtek. Štiri dni po smrti 15-letnika je sodišče zoper 37-letnega policista, ki naj bi streljal, odredilo nadaljevanje preiskave. Po besedah njegovega odvetnika pa bo preiskava dokazala nedolžnost policista. Še neobjavljeni izsledki preiskave naj bi dokazovali, da je policist res streljal v zrak, krogla pa naj bi se nato od nečesa odbila in zadela žrtev. Oblasti odvetnikovih trditev še niso potrdile. V priporu ostaja tudi 31-letni policist, ki ga sumijo sodelovanja pri uboju.  

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.