Po vsej Evropi kidajo in padajo

Foto: Žurnal24 Sneg po Evropi Foto: Žurnal24 Mladenki v Nemčiji Foto: Žurnal24 Zastoji v Nemčiji ... Foto: Žurnal24 ... in na Nizozemskem. Foto: Žurnal24 Zmrzujejo tudi Romi pri Skopju. Foto: Žurnal24 Sneg po Evropi Foto: Žurnal24 Sneg po Evropi Foto: Žurnal24 Prizor iz Nizozemske Foto: Žurnal24 Firence Foto: Žurnal24 Švicarska luna
Velik del Evrope je zajelo hladno zimsko vreme z obilnimi padavinami. Po celini odpovedali kar 800 letov, na Hrvaškem zamrznilo celo morje.
Oglej si celoten članek

Nemčija je med najbolj prizadetimi državami, saj so zaprte številne šole, na avtocestah pa prihaja do 130 kilometrov dolgih kolon in številnih nesreč, v katerih so doslej umrli že najmanj trije ljudje.

Frankfurtsko letališče, drugo največje v Evropi, so morali za nekaj časa celo zapreti, podobno se je zgodilo letališču v Amsterdamu. Nizozemska je sicer izdala najvišje opozorilo in razmere na cestah na zahodu države opisala za "smrtonosne". Tudi v Švici so odpovedali okoli sto letov, ženevsko letališče je bilo dopoldan zaradi snežnih padavin popolnoma zaprto.

Tudi velik del Velike Britanije, zlasti Škotske je zaradi hladnega vremena paraliziran, vlaki tam zamujajo, šole zapirajo, avtomobili pa le stežka vozijo po zaledenelih cestah. Na Danskem so poštarji v zadnjih tednih v slabem vremenu poškodovali že okoli 350 vozil, zaradi česar pošta pred božičnimi prazniki ne bo mogla razdeliti vseh pošiljk.

Foto: Žurnal24 Sneg po Evropi

 

Na italijanskem otoku Capri so se prvič po 25 letih zbudili v belo jutro, zaledenele so bile tudi ulice Neaplja. Iz Hrvaške pa poročajo, da je ponekod zamrznilo morje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.