Pobijajo otroke obtožene čarovništva

Foto: Žurnal24 Verovanje v čarovništvo je v nekaterih delih Afrike še vedno močno prisotno.
V delih Afrike je čedalje več otrok obtoženih čarovništva in posledično ubitih, opozarjajo v Združenih narodih (ZN).
Oglej si celoten članek

V ZN opozarjajo, da so najbolj ogroženi ulični, albino in invalidni otroci, piše BBC. Verovanje, da je čarovnik ali čarovnica lahko tudi otrok, je relativno nov razvoj dogodkov. Do sedaj so bile namreč najbolj pogoste tarče obtožb o čarovništvu ženske in stari ljudje.

Po mnenju ZN je k tovrstni zlorabi prispevala večja urbanizacija kontinenta, povojno razdejanje ter ekonomsko breme vzgoje otrok. Čeprav v ZN pravijo, da se ne da kaj dosti storiti pri izkoreninjenju verovanja v čarovništvo, pravijo, da se bodo borili proti nasilju nad otroki.

Največkrat so čarovništva obtoženi dečki med osmim in 14. letom starosti, obtožbe pa se običajno končajo v fizičnih napadih, mučenju in celo smrti. Ena od metod izganjanja hudiča vključuje tudi vlivanje bencina v oči in ušesa. K težavi naj bi prispevali še nekateri evangeličanski pridigarji, ki za izganjanje računajo tudi precejšnje vsote denarja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.