Pobuda za referendum o žurkah v Zrćah

Foto: Marko Ocepek
Foto: Marko Ocepek
Lokalni odbor hrvaške stranke SDP je ob podpori prebivalcev Novalje sprožil pobudo za sklic referenduma o – zaprtju plaže Zrće.
Oglej si celoten članek

Odločitev, ki bo zelo vplivala na hrvaški turizem, so na Hrvaškem sprejeli z glasnim odobravanjem vseh prebivalcev Paga. Minister Veljko Ostojić se je že odzval in meni, da bi to bila škoda, a da o vsem odločajo domačini, ki jih motijo pijani turisti in glasne zabave, propadanje družinskega turizma in nemorala, ki se širi po otoku, piše TPortal.

"To želimo nadzorovati, preučiti dobre in slabe plati ter brez politiziranja slišati glas ljudstva o tem, kaj želijo od Zrć. Klubi so začeli razvijati festivalsko ponudbo, kar pomeni vse dražja in pomembnejša imena svetovne glasbene scene. To pa pomeni močnejše zvočne sisteme, več hrupa in prihod festivalskega občinstva, ki bi tukaj preživelo tri do štiri dni, ima majhen proračun, od katerega je večji del namenjen vstopnicam. Da ne omenjam pogostega neprimernega deviantnega vedenja, pri čemer se mora ponudba prilagoditi tej vrsti gostov, ki jih ne zanima ne naša zgodovina in kultura ne gastronomija. Lastniki zaslužijo bedne vsote za svoje storitve, pa tudi lokalna skupnost od prometa z  alkoholnimi pijačami dobi v proračun le od okoli 600 do 700 tisoč kun," so odločitev pojasnili na sestanku Novalja in Zrće – Dva svetova, ena prihodnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.