Pod plazom umrli trije smučarji

Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
V švicarskih Alpah je plaz terjal življenja treh francoskih turnih smučarjev, enega še pogrešajo.
Oglej si celoten članek

Reševalci so v švicarskih Alpah ob južni meji z Italijo z več helikopterji in skupinami reševalcev s psi danes iskali francoske smučarje, ki jih je pod seboj pokopal plaz.

Nesreča se je zgodila na gori Velan ob švicarsko-italijanski meji, ki je visoka okoli 3730 metrov. Fotografije reševanja v galeriji.

Pogrešani smučarji so bili v skupini enajstih turnih smučarjev, ko se je utrgal plaz blizu kraja Bourg-St-Pierre v švicarskem kantonu Valais, je sporočila policija. Sedem se jih je uspelo rešiti, šest jih je poškodovanih in so jih že odpeljali v bolnišnico.

Reševalce je o nesreči obvestil eden od smučarjev, ki je uspel pred plazom pobegniti, je povedal tiskovni predstavnik policije kantona Jean-Marie Bornet.

Švicarski center za plazove je sicer danes opozarjal na veliko možnost plazov na območju, še poročajo tuji mediji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.