Pod ruševinami žrtev najbrž še več

Foto: Epa
Foto: Epa
V Albaniji odpravljajo posledice včerajšnjega potresa. Bojijo se, da je pod ruševinami žrtev še več.
Oglej si celoten članek

Včerajšnji potres v Albaniji je po zadnjih podatkih zahteval 23 smrtnih žrtev in več kot 600 poškodovanih, poročajo albanski mediji. Potres je zahod Albanije prizadel zgodaj zjutraj v torek. Tudi več ur po potresu reševalci domnevajo, da je pod ruševinami še več žrtev, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Po navedbah albanskega inštituta za geološke vede v Tirani ter nemškega centra za geološke raziskave v Potsdamu je bila magnituda potresa 6,3, po navedbah ameriškega seizmološkega urada (USGS) 6,4. Žarišče potresa je bilo približno deset kilometrov severno od Drača in 30 kilometrov zahodno od Tirane v Jadranskem morju na globini desetih kilometrov.

V Tirani, Draču ter drugih krajih so se zaradi potresa porušile številne hiše. Ljudje so v paniki bežali na ulice.

Tresenje tal so občutili na celotnem Balkanu ter severozahodu Grčije in južni Italiji, pa tudi v Sloveniji.

Potres Ganljivi posnetki reševanja otroka

Mrtvi in poškodovani Močan potres smo čutili tudi v Sloveniji: Sedem mrtvih, prek 300 poškodovanih

Foto: Epa Potres v Albaniji

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.