Pod snežnimi plazovi ugasnilo sedem življenj

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Snežni plaz, ki se je v soboto sprožil na Piz Vilanu v švicarskih Alpah, je pod sabo pokopal pet smučarjev, še dva pa sta bila huje ranjena.
Oglej si celoten članek

Še dva smučarja pa sta praktično istočasno umrla pod plazovi v drugih delih Švice.

Tragedija na Piz Vilanu se je zgodila, ko se je skupina devetih turnih smučarjev spustila po vzhodnem pobočju tega hriba v okrožju Landquart na vzhodu Švice.

Trije so umrli pod plazom, štiri ranjene pa so s helikopterjem prepeljali v bolnišnico, kjer je eden podlegel poškodbam že v soboto, še ena smučarka pa danes. Vsi so bili sicer opremljeni s signalnimi napravami, ki reševalcem pomagajo pri iskanju ponesrečencev.

Dva mimo označenih prog

Na bernskem pa sta plazova v soboto odnesla 31-letnega smučarja, ki je smučal zunaj označenih prog, ter 28-letnika, ki se je s snežno desko prav tako podal na neurejeno snežno pobočje.

Razmere v Alpah so v zadnjih dneh izjemno zahtevne, saj je zaradi večje količine zapadlega snega velika nevarnost plazov. Že v četrtek in petek so ti v Švici zahtevali tri smrtne žrtve, v francoskih Alpah pa je minuli teden pod snežnim plazom umrlo šest smučarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.