Pod zrušeno stavbo več mrtvih

Foto: EPA Tanzanija, zrušena stavba, ruševine Foto: Reuters Tanzanija, zrušena stavba, ruševine Foto: Reuters Tanzanija, zrušena stavba, ruševine Foto: Reuters Tanzanija, zrušena stavba, ruševine Foto: EPA Tanzanija, zrušena stavba, ruševine Foto: Reuters Tanzanija, zrušena stavba, ruševine
V središču tanzanijskega mesta Dar es Salaam se je zrušila še nedokončana večnadstropna zgradba, v kateri so umrle najmanj tri osebe.
Oglej si celoten članek

Po navedbah reševalcev je pod ruševinami ujetih na desetine oseb, trinajst ljudi so uspeli rešiti. Medtem pogrešajo okoli 45 oseb, med njimi delavce, prebivalce in otroke.

Očividec Nishit Surelia je povedal: "Malo pred deveto uro zjutraj sem bil na poti na igrišče, da bi igral odbojko, ko sem zaslišal grozen hrup. Za menoj se je zrušila stavba. Vsi so začeli teči, ker so mislili, da je potres. Povsod je bil prah. Potem smo dojeli, kaj se je zgodilo."

Med ruševinami je velik žerjav, ki se skuša dokopati do središča zgradbe, kjer bi lahko našli preživele. Ujete osebe naj bi namreč telefonirale prijateljem in svojcem.

V okolici zgradbe naj bi v času nesreče delalo na desetine ljudi. Če bi zgradbo uspeli zgraditi do konca, bi imela najmanj dvanajst nadstropij, je še znano.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.