Podaljšanje obratovanja nukleark

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Nemška vlada je podaljšala obratovanje jedrskih elektrarn do leta 2040. Po načrtu prejšnje vlade bi jih morali zapreti najkasneje leta 2021.
Oglej si celoten članek

Kar 10 ur je trajala debata nemške vlade, preden so se zedinili, da država potrebuje jedrsko energijo. Kanclerka Angela Merkel je namreč ocenila, da Nemčija še ni dovolj razvila obnovljivih virov energije.

Vlada je odločila, da bodo starejše jedrske elektrarne obratovale do leta 2029, novejše pa do 2040. Nemčija ima sicer 17 nukleark. Da bi morali vse jedrske elektrarne zapreti do leta 2021, je sicer odločila prejšnja vlada.

Bodo pa morala vsa energetska podjetja plačati davek na jedrsko energijo in prispevati v poseben sklad za razvoj obnovljivih virov energije, poroča BBC. Večja podjetja so se temu že uprla.

Odločitev vlade mora zdaj potrditi še parlament.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.