Podgan več kot golobov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zaradi zapleta na razpisu v Zagrebu še niso izvedli jesenske deratizacije. Mesto so zato preplavile podgane.
Oglej si celoten članek

Zaradi zakasnele deratizacije so Zagreb preplavile podgane, poroča 24sata. Deratizacijo v Zagrebu opravljajo poleti in jeseni, poletno so izvedli, zaradi zapleta pri javnem razpisu pa je jesenska zastala.

V bižini glavnega kolodvora in ob trgu kralja Tomislava naj bi bilo podgan celo več kot golobov.

Polega zapleta na razpisu, ko se je neko podjetje, ki na razpisu ni bilo izbrano, pritožilo in postopek zaustavilo, se podgane množijo tudi zato, ker mora tisti, ki želi deratizacijo, postopek plačati sam. Zagrebčani pojav podgan zato prijavljajo manj kot doslej.

Strokovnjaki opozarjajo, da podgane prenašajo številne bolezni, med njimi tifus, steklino, salmone, tuberkulozo ter številne bakterije in viruse. Nevarni so ugrzi in telesne tekočine. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.