Poginilo več kot 21.000 morskih ptic

Foto: EPA
Foto: EPA
Na francoski zahodni obali je januarja in februarja poginilo več kot 21.000 morskih ptic.
Oglej si celoten članek

"Pokol stoletja", kot ga je v sredo poimenovalo francosko društvo za zaščito ptic, so povzročila neurja – ptice so se zaradi vremena selile na obalne predele z manj hrane in umrle zaradi lakote.

"Žrtve" so tri konce tedna na baskovski in bretonski obali šteli prostovoljci in v ponedeljek našteli kar 21.341 mrtvih ptic.

Svoje prispevalo še onesnaževanje

Nicholas Gendre iz društva za zaščito ptic je sporočil, da so ptice med nevihtami porabile več energije, da bi preživele in našle hrano, zato so poginile. Zadnji tak "smrtni davek" ptic se je zgodil leta 1900.

Čeprav je večino smrti povzročilo vreme, so nekatere živali poginile tudi zaradi onesnaženja, saj tovorne ladje v morje na obalah izpuščajo strupene pline.

Skoraj 3.000 ptic so nastanili v zavetišča za zaščito ptic na obalah Atlantika, v društvu pa predvidevajo, da se bo število mrtvih ptic še povečalo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.