Pogorelo 60 vasi, umrlo 26 ljudi

Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji Foto: EPA Požar v Sibiriji
Oblasti so prepričane, da je za izbruh požara, v katerem je pogorelo že 1.400 hiš, kriva človeška nepazljivost.
Oglej si celoten članek

26 ljudi je umrlo in več kot tisoč jih je poiskalo zdravstveno pomoč zaradi gozdnega požara, ki divja na jugo-vzhodu Sibirije. Na delu je več kot 5000 gasilcev in drugih reševalcev, ki jih po navedbah reševalnih služb koordinira sam ruski predsednik Vladimir Putin.

Oblasti za izbruh požara krivijo človeško nepazljivost, ker so kurili kljub suhi travi, toplem zraku in močnem vetru. "Do izbruha požara ne bi prišlo, če se ljudje ne bi igrali z vžigalicami," je povedal namestnik ministra za izredne razmere Aleksander Chuprijan. "Krivi so odrasli in ne otroci."

Požar je prizadel 60 vasi, pogorelo je najmanj 1.400 hiš, brez doma je ostalo 6.000 ljudi. Materialna škoda je ocenjana na 94 milijonov ameriških dolarjev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.