Pogreb junakinje

Foto: EPA Pogreb Tugce Albayrak Foto: EPA Pogreb Tugce Albayrak Foto: EPA Pogreb Tugce Albayrak Foto: EPA Pogreb Tugce Albayrak Foto: EPA Pogreb Tugce Albayrak
Pokopali so 23-letno študentko, ki se je pogumno postavila po robu nasilnežu in zaščitila dve najstnici.
Oglej si celoten članek

Na pogrebu 23-letne študentke turškega rodu Tugce Albrayak pred mošejo v majhnem nemškem mestu Wächtersbach se je danes zbralo kakih tisoč žalujočih. Dekle je pred slabimi tremi tedni na parkirišču v kraju Offenbach pri Frankfurtu usodno pretepel 18-letni nasilnež, ker se je postavila v bran najstnicam, ki jih je ta skupaj s prijatelji nadlegoval v bližnjem lokalu.

Tugce je zaradi močnega udarca v glavo padla v globoko komo, iz katere se ni več zbudila, in nazadnje so jo minuli petek, na njen 23. rojstni dan, odklopili z aparatov, ki so jo umetno ohranjali pri življenju.

Pokojna študentka je v Nemčiji postala junakinja. Pod spletno peticijo, da naj se ji zaradi njenega državljanskega poguma posthumno podeli najvišje civilno odlikovanje v Nemčiji, se je podpisalo že kar 165.000 ljudi.V različnih mestih v Nemčiji so poleg tega minuli konec tedna potekali protesti in bedenja v njen spomin.

Dal ji je le "klofuto"

18-letni priseljenec  iz srbskega Sandžaka je trenutno v priporu, obtožnica proti njemu še ni bila vložena. Razjezila ga je, ker se je postavila v bran dvema najstnicama, ki ju je nasilnež skupaj s še nekaj prijatelji nadlegoval v lokalu. Napadalec sicer trdi, da ji je dal "le klofuto". Ali je bil za žrtev na koncu usoden njegov močan udarec v glavo ali padec ob tla, ki je sledil, sicer obdukcija ni mogla ugotoviti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 22:00 3. December 2014.

    Sodrga balkanska po celem svetu dela svinjarijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.