Pogrešajo 30 bolnikov, več jih je mrtvih

Foto: Reuters
Foto: Reuters
V požaru v psihiatrični bolnišnici blizu kraja Veliki Novgorod na severozahodu Rusije sta v noči na danes umrla dva človeka, več kot 30 je pogrešanih. Med drugim je umrla medicinska sestra, ki je poskušala rešiti paciente.
Oglej si celoten članek

Po prvih podatkih je požar, ki je izbruhnil danes okoli 3. ure po lokalnem času, povzročil pacient, ki je kadil v postelji. Požar se je nato hitro razširil po lesenem poslopju, v katerem so bili samo moški pacienti.

Primarij bolnišnice Gusein Magomedov je sicer po poročanju medijev dejal, da je pacient namerno podtaknil požar, saj ne kadi.

V bolnišnici v vasi Luka je bilo v času nesreče okoli 60 pacientov in članov osebja, 20 so jih uspeli rešiti.

Pogrešani mrtvi?

Vir na lokalnem notranjem ministrstvu je dejal, da je bilo poslopje v požaru povsem uničeno in da obstaja možnost, da so vsi pogrešani mrtvi. Reševalci skušajo ugotoviti dejansko število mrtvih, poroča ruska tiskovna agencija Itar-Tass.

To je zadnji v vrsti letošnjih požarov v psihiatričnih ustanovah v Rusiji. Aprila je v požaru v psihiatrični bolnišnici v moskovski regiji umrlo 38 ljudi, večinoma pacientov med spanjem v poslopju, ki je imelo na oknih rešetke. Samo trije ljudje so preživeli.

Maja je prišlo še do dveh požarov, zaradi česar so se okrepili pozivi oblastem k izboljšanju varnostnih standardov. Mnoge tovrstne ustanove so v razpadajočih poslopjih še iz časov nekdanje Sovjetske zveze, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.