Pogrešajo dva mornarja

Foto: Žurnal24 (Foto: EPA) Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Na Renu je v bližini mesta Sankt Goar severozahodno od Mainza prišlo do ladijske nesreče. Prevrnila se je ladja z 2400 tonami žveplove kisline na krovu.
Oglej si celoten članek

Po nesreči še vedno pogrešajo dva člana posadke, medtem ko so dva rešili iz vode. Pogrešana naj bi bila češke in nemške narodnosti, poroča BBC. Promet na Renu so zaustavili. Na kraju dogodka so že helikopterji, ki bodo pomagali pri iskanju pogrešanih.

Nesreča se je zgodila okoli petih zjutraj. Po dosedanjih podatkih naj ne bi prišlo do izlitja kisline v reko, pravi tiskovni predstavnik policije Paul-Heinz Meurisch.

Foto: Žurnal24

 

Do nesreče je prišlo v bližini znamenite skale Lorelei, s katere naj bi nimfa iz nemške mitologije privabljala mornarje s svojimi pesmimi. Reka je na omenjenem delu zelo ozka, rečni tok pa zelo močan, zaradi česar se na tem mestu pogosto pripetijo nesreče.

Na omenjenem območju so bili v zadnjem času priča tudi obširnemu taljenju snega in večjim količinam padavin. Za zdaj še ni znano, ali bi povišan vodostaj lahko bil vzrok za nesrečo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.