Pogrešan tanker in 14 mornarjev

Foto: Žurnal24 tanker rusija reuters
V razburkanem morju južno od Južne Koreje se je potopila tovorna ladja, ki je prevažala kemikalije. Pogrešanih je 14 mornarjev.
Oglej si celoten članek

Tanker družbe Eastern Bright z 2000 tonami dušikove kisline je klic na pomoč oddal ob 4.20 po krajevnem času, nato pa izginil v morju pred pristaniščem Yeosu. Obalna straža je rešila enega mornarja iz Mjanmara, 12 Korejcev in dva Mjanmarca pa pogrešajo. Tanker je iz Yeosuja izplul v ponedeljek zvečer, namenjen pa je bil na Tajvan.

Nesreča tankerja s kislino se je zgodila le slabe tri tedne po največjem izlitju nafte v zgodovini Južne Koreje. Ob zahodni obali je iz tankerja, ki je trčil v tovorno ladjo, izteklo 10.500 ton nafte.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.