Pohodnike v Yellowstonu napadel grizli

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Štiri osebe so utrpele lažje poškodbe v dveh ločenih napadih grizlijev v slovitem ameriškem narodnem parku Yellowstone in bližnjih gozdovih.
Oglej si celoten članek

Gre sicer za prva napada medvedov na ljudi v Yellowstonu v letošnjem letu.

Prvi incident se je zgodil v četrtek, ko je skupina štirih pohodnikov v Yellowstonu naletela na medvedjega mladiča. Nemudoma zatem se je pojavila mama grizli in napadla pohodnike. Dve osebi sta bili pri tem ranjeni.

V ločenem napadu v četrtek pa sta bila v gozdu v bližnji zvezni državi Idaho napadena dva uslužbenca ameriške zvezne agencije za upravljanje z zemljišči, ki sta izvajala ocenjevanje zdravja drevja. Eden od moških je utrpel medvedje ugrize na stegnih in zadnjici, drugega moškega pa je medved ugriznil v roko.

Narodni park Yellowstone je največji in najstarejši nacionalni park na svetu, ki ga letno obišče okoli tri milijone obiskovalcev, leži pa med zveznimi državami Wyoming, Montana in Idaho.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.