Poklonili se bodo Lubitzovim žrtvam

Foto: EPA
Foto: EPA
Okoli 600 svojcev in prijateljev se bo v vasi Vernet udeležilo zasebne spominske slovesnosti ob obletnici strmoglavljenja letala Germanwings.
Oglej si celoten članek

Pred enim letom je nemški kopilot Andreas Lubitz namerno strmoglavil letalo letalske družbe Germanwings, na katerem je bilo 149 ljudi. Svojci in prijatelji žrtev se bodo danes zbrali v francoskih Alpah ob obletnici tragedije na zasebni spominski slovesnosti. 

Lufthansa, ki organizira komemoracijo, je sprva načrtovala, da bi svojce odpeljali na kraj strmoglavljenja z minibusi, a je ideja padla v vodo zaradi neprevozne gozdne ceste, ki vodi do tja. Okoli 80 ljudi se bo tako v spremstvu prostovoljnih gasilcev in gorskih vodnikov do prizorišča na okoli 1500 metrih nadmorske višine podalo peš. 

Točno ob 9.41 bodo prebrali imena vseh 149 žrtev, sledila pa bo minuta molka. Na pokopališču v Vernetu bodo položili venec na kraj, kjer so pokopani neidentificirani posmrtni ostanki. 

Preberite tudi: 

Lubitz usmeril letalo v goro

Airbus A320 je bil na poti iz Barcelone v Düsseldorf, ko je treščil v goro v francoskih Alpah. Tja ga je usmeril 27-letni kopilot, ki je imel več let težave z depresijo. Ko je šel pilot na stranišče, se je Lubitz zaklenil v pilotsko kabino in letalo usmeril proti tlom.

Med žrtvami strmoglavljenja letala je bilo 72 nemških in 50 španskih državljanov, potniki pa so prihajali še iz 17 drugih držav.Že v sredo sta spominski slovesnosti potekali na letališčih v Barceloni in Düsseldorfu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.