Pokol v Bagdadu

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Serija napadov v iraški prestolnici. Ubitih najmanj 75 ljudi.
Oglej si celoten članek

V vrsti napadov z avtomobili bombami v šiitskih četrtih iraške prestolnice Bagdad je bilo danes ubitih najmanj 75 ljudi, več kot 200 je bilo ranjenih. Avtomobili bombe so eksplodirali v desetih različnih četrtih Bagdada. Tarče napadov so bile tržnice v pretežno šiitskih soseskah.

Po eksplozijah so se ulice Bagdada v strahu pred novimi napadi hitro izpraznile, trgovine in tržnice pa so zaprle vrata. Po mestu patruljirajo okrepljene vojaške in policijske enote.

Okrepljeno sektaško nasilje

V Iraku se je v zadnjih tednih okrepilo nasilje med šiiti in suniti, zato se mnogi bojijo vrnitve sektaškega nasilja, ki je državo v letih 2006 in 2007 pripeljalo na rob državljanske vojne.
Po navedbah Združenih narodov je bil letošnji april najbolj smrtonosen mesec po juniju 2008. Minuli mesec je bilo ubitih več kot 700 ljudi, ranjenih pa 1600.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.