Pokončal jih je med igro odbojke

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Na športni prireditvi na vzhodu Afganistana se je danes razstrelil samomorilski napadalec, pri čemer je ubil okoli 50 ljudi, več deset je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Eden najbolj krvavih napadov na civiliste v zadnjih letih se je zgodil zvečer po krajevnem času na odbojkarski tekmi v okrožju Jahjakail v pokrajini Paktika. Samomorilski napadalec se je razstrelil med športnim obračunom sredi množice gledalcev, poročajo tuje tiskovne agencije.

Večina žrtev je civilistov, med njimi so tudi otroci, so pa med mrtvimi tudi policisti, ki so spremljali tekmo. Lokalna bolnišnica je prepolna ranjencev in vseh ne morejo oskrbeti naenkrat. Številni ranjenci so umrli v bolnišnici ali na poti do tja, so sporočile tamkajšnje oblasti.

Afganistanski predsednik Ašraf Gani, ki je položaj prevzel septembra, je ostro obsodil napad.

Odgovornosti za napad ni prevzel še nihče, za številnimi podobnimi napadi po državi pa stojijo talibani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.