Pol metra snega, zameti, polarni mraz

Foto: EPA
Foto: EPA
Snežni zameti so dobesedno paralizirali Romunijo ter severni in osrednji del Bolgarije, sporočajo oblasti obeh držav.
Oglej si celoten članek

V le 12-tih urah je v Romuniji zapadlo pol metra snega, zaradi česar je otežen ali prekinjen železniški promet, v Bukarešti in bližnjih mestih so za jutri že izdali obvestilo o tem, da bodo šole odpovedale pouk.

Zaprta so pristanišča na Črnem morju, prav tako je več deset državnih cest zaprtih za promet. Romunske oblasti so mobilizirale vse službe za izredna stanja vključujoč okrog šest tisoč policistov in gasilcev.

Kot napovedujejo vremenoslovci bo v Romuniji snežilo še vsaj do jutri dopoldne, ko naj bi se po državi temperature spustile na -18 stopinj Celzija.

Izredno stanje tudi v Bolgariji

V bolgarski prestolnici Sofiji je danes zapadlo od 40 do 50 centimetrov snega, podobno je na drugih osrednih območjih države. Železniški promet je najbolj otežen na severu in osrednjem delu.

Snežne padavine spremlja močan veter, temperature v prihodnjih dneh pa bodo, podobno kot v Romuniji, padle do skoraj – 20 stopinj Celzija, napovedujejo vremenoslovci. 

PREBERITE TUDI: 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.