Poletje bo vroče in sušno

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Znana ameriška meteorološka družba Accuweather je izdala svežo napoved za prihajajoče poletje tudi za območje Evrope. Napoved predvideva, da bo naše širše območje najbolj vroče na celem kontinentu, poletje pa naj bi pospremila tudi suša.
Oglej si celoten članek

Meteorolog Tyler Ross z ameriške meteorološke družbe Accuweather med drugim napoveduje, da bodo sredino poletja zaznamovali vročinski valovi, ki se bodo pojavljali na območju Balkanskega polotoka, jugovzhod Evrope in območja ob Črnem morju. Meteorološko naj bi bilo prihajajoče poletje povsem nekaj drugega, kot je bilo lani, ko smo imeli predvsem veliko dežja.

V lanskem letu je Accuweather poletno vreme za naše območje napovedal precej natančno; kljub temu pa podobno kot naši vremenarji tudi ameriški izpostavljajo, da se lahko napovedi za mesec ali dva naprej izkažejo za povsem napačne.

Skandinavija v dežju

Vročina bo - tako napoved Accuweather - zaznamovala poletje v večjem delu Sredozemlja, od Španije preko juga Francije do Italije. Večji vročinski valovi naj bi obšli zahod Španije in Portugalsko, kjer naj bi tudi imeli več padavin poleti.

Nasploh lahko v skladu s to napovedjo deževno poletje pričakujejo Skandinavci, Irci in Škoti pa naj bi imeli precej nižje temperature od poletnih povprečij.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 13:25 9. Maj 2015.

    To je pa zame že preveč- smo pač različni.. :-) so pa ameriji že lani poleti in letošno zimo narobe …

  • 15:15 7. Maj 2015.

    Če bi v zadnjih 15 letih zgradili nekaj deset večjih zadrževalnikov, ne bi samo preprečili poplav ampak tudi imeli zaloge …

  • 14:47 7. Maj 2015.

    Začetek Maja kaže na kar konkretne temperature. Zemlja je precej suha. Lansko leto smo ta čas ponekod še kurili. Vse …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.