Policija objavila posnetek, kako so specialci prijeli osem kriminalcev

Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo
Osumljeni so poskusa umora, povzročitve telesnih poškodb ter poškodovanja tujih stvari.
Oglej si celoten članek

Hrvaška policija je na območju Splita prijela osem hrvaških državljanov, osumljenih, da so v okviru delovanja v kriminalni združbi storili kazniva dejanja poskusa umora, povzročitve hudih telesnih poškodb, poškodovanja tujih stvari ter preprodaje prepovedanih drog.

34-letnik se je povezal s sedmerico

Kriminalistična preiskava je pokazala, da se je osumljeni 34-letnik z namenom prevzemanja nadzora in vodilne vloge pri tihotapljenju in trgovini z drogami na širšem območju Splita povezal s še sedmimi osumljenci, starimi od 20 do 38 let. 

Nabavljali so različne vrste orožja in streliva, s katerim so želeli odstraniti pripadnike druge kriminalne združbe ter s prizadejanjem težkih telesnih poškodb zastraševali pripadnike lastne kriminalne združbe. 

Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo

Policija sumi, da je 34-letnik, v sodelovanju z 38- in 29-letnikom, 13. novembra 2018 na območju Splita fizično napadel in hudo poškodoval 21-letnika. Med preiskavo je policija pri 34-letniku našla pištolo s stelivom. 

Streljal na pripadnika druge združbe

Osumljeni 29-letnik naj bi 25. decembra 2018 na Ulici Stjepana Radića v Solinu streljal na 29-letnega pripadnika druge kriminalne združbe, z namenom, da bi ga ubil, ter nato v noči med 2. in 3. feburarjem 2019 v kraju Trolokve, z namenom zastraševanja iste osebe, streljal z strelnim orožjem ter poškodoval osebno vozilo znamke Mercedes, parkirano v bližini njegove hiše. 

Poleg tega je osumljen, da je 26. januarja 2019 povzročil materialno škodo 38-letnemu članu druge kriminalne združbe v kraju Okrug Gornji pri Trogirju. V parkirano osebno vozilo znamke Mercedesje je ustrelil 18-krat. 

Hrvaška policija utemeljeno sumi, da so 29-, 34- in 26-letnik načrtovali, da bodo v maščevanju ubili eno osebo, s strelnim orožjem, ki sta ga predhodno pridobila 34- in 29-letni moški. 

Kriminalistična preiskava je pokazala, da obstaja utemeljen sum, da so se 29-, 38-, 21-, 23-, 20- in 22-letnik dogovorili in načrtovali, da bodo 5. marca v kraju Kaštel Sućurac ubili 28-letnega pripadnika drugega kriminalnega združenja. 29-letnik je v vozilo BMW, v katerem se je nahajal 28-letnik, ustrelil več nabojev, z namenom, da ga ubije. 

Foto: MUP Hrvaška policija prijela kriminalno združbo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 04:12 11. Marec 2019.

    Upam, da jih za dolgo zaprejo

  • 10:26 9. Marec 2019.

    Pri nas bi bili vsi specialci obtoženi nasilstva, kriminalci bi pa še od države dobil odškodnino. Tko gre to v …

  • 16:32 8. Marec 2019.

    Zelo pomembna informacija za Slovence. Ali nimamo svojih problemov dovolj?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.