Policija streljala "v samoobrambi"

Foto: Žurnal24 Spopadi v mestu so se začeli po smrti 26-letnega prodajalca sadja in zelenjave.
V spopadih med policijo in protestniki v tunizijskem mestu Bouzaine je umrla ena oseba, več je ranjenih.
Oglej si celoten članek

Tiskovni predstavnik notranjega ministrstva je sporočil, da je bila policija primorana "streljati v samoobrambi", potem ko streli v zrak niso razkropili protestnikov. Protestniki so z molotovkami napadli policijsko postajo in policijske avtomobile. "Številni pripadniki nacionalne garde so utrpeli opekline, dva sta v komi,“ je dodal tiskovni predstavnik.

Po besedah Mohameda Fadela, predstvnika zveze, ki se zavzema za izobraževanje, je umrl Mohamed Ammari. Policija naj bi prevzela nadzor nad situacijo, v mestu pa naj bi veljala nekakšna policijska ura.

Vzrok za izbruh nasilja uradno še ni znan, so pa v mestu izbruhnili protesti že pred enim tednom, potem ko je moški storil samomor v znamenje protesta zaradi brezposelnosti. Protesti so se nato razširili v več sosednjih mest. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.