Policija ujela mafijskega botra

Foto: Žurnal24 Paolo De Stefano.
Italijanska policija je danes na Siciliji prijela šefa močnega mafijskega klana Ndranghete, Paola Rosaria De Stefana, ki je bil na begu štiri leta in velja za enega najnevarnejših kriminalcev v Italiji.
Oglej si celoten članek

Šefa mafijskega klana Ndranghete, Paola Rosaria De Stefana, je policija prijela med dopustovanjem na Siciliji. Kot je povedal tiskovni predstavnik italijanske policije, so 33-letnega De Stefana prijeli v bližini Taormine na zahodu Sicilije. Prijeli so ga v hiši, ki jo je najel skupaj z ženo in tremi hčerkami. Ob aretaciji se ni upiral.

Kriminalci gredo redko iz hiše
"Kriminalci na begu so precej bolj ranljivi, ko gredo na počitnice," je povedal omenjeni predstavnik policije. "Običajno nikoli ne zapustijo svojih domov in imajo malo stikov s svojimi družinami, ki so večinoma pod policijskim nadzorom," je še pojasnil.

De Stefano je bil zadnji vodja njegovega mafijskega klana, ki so ga iskali. Obsojen je bil na osem let zapora zaradi članstva v mafijski združbi. Vodja klana je sicer postal decembra lani, ko je policija zaprla njegovega sorodnika Giuseppeja De Stefana. Slednji je bil obsojen na 18 let zapora zaradi trgovanja z mamili in drugih zločinov.

De Stefanov klan naj bi popolnoma nadziral območje Kalabrije na jugu Italije. Primat so si pridobili v krvavi vojni z ostalimi klani v 80. letih, v kateri je bilo ubitih okoli tisoč ljudi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.