Policija v Sočiju prebičala članice Pussy Riot

Najprej so jih napadli s spreji, nato pa še z biči. Tekla je tudi kri.
Oglej si celoten članek

Članice ruske aktivistične skupine Pussy Riot so brutalno pretepli policisti. Uporabili so biče, jih brcali, vlekli za lase, najprej pa so jih poškropili s poprovim sprejem. 

Te so v prepoznavnih oblačilih kričečih barv pele in plesale pod znakom za olimpijske igre v Sočiju. Izvajale so provokativno protestno akcijo z naslovom Putin vas uči, kako ljubiti domovino. Pristopilo je vsaj deset policistov, ki so jih najprej poškropili s spreji, nato pa s polno silo po njih udarjali z biči. Udarce so dobili tudi nič hudega sluteči opazovalci in fotograf. 

Do incidenta je prišlo le dan za tem, ko so iz pripora izpustili nekdanji članici skupine Nadeždo Tolokonikovo in Marijo Aljohino. Policisti so ju prijeli zaradi domnevnih kraj v hotelu, kjer bivata, a so ju po zaslišanju izpustili. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 12:40 23. Februar 2014.

    Še malo pa bodo imeli pri nas mestni redarji takšna pooblastila z biči.

  • 20:23 21. Februar 2014.

    Ja, kaj pa enakopravnost. Sej to hočjo bit ženske - ENAKOPRAVNE v vseh segmentih življenja. Moški je pač močnejši ,višji, …

  • 11:41 21. Februar 2014.

    Kaj se pa sračjo. babe

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.