Policija varuje table

Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
V Vukovarju znova protesti zaradi dvojezičnih napisov.
Oglej si celoten članek



Na osrednjem trgu v Vukovarju se je tudi danes zbralo nekaj sto nasprotnikov uvajanja dvojezičnih napisov v latinici in cirilici na državnih ustanovah. Kot poročajo hrvaški mediji, močne policijske enote varujejo preostala dva napisa na poslopjih državne uprave, potem ko so nasilni protestniki v ponedeljek uničili tri table.

Policija je danes iz pripora izpustila tri protestnike, ki jih sumijo sodelovanja v nemirih, v katerih so bili ranjeni tudi štirje policisti. Kot je poročal Hrvatski radio Vukovar, je na zaslišanju na policiji tudi predsednik Štaba za obrambo hrvaškega Vukovarja Tomislav Josić, eden od najbolj gorečih nasprotnikov cirilice v mestu.

V mesto z avtobusi

Protestniki pričakujejo, da bodo danes v Vukovar z avtobusi prišli tudi njihovi somišljeniki iz številnih hrvaških mest. Zahtevali bodo izredno sejo vlade in moratorij uvajanja cirilice. Uvedbo napisov v cirilici vidijo kot nadaljevanje srbske agresije, med katero so bili storjeni številni zločini proti Hrvatom. Spominjajo, da se nekateri od storilcev še vedno nemoteno sprehajajo po Vukovarju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.