Policija zaradi plastične pištole ubila dečka

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
12-letni deček je za posledicami streljanja umrl.
Oglej si celoten članek

Policija je v Clevelandu na igrišču streljala na 12-letnega fanta po tem, ko ni upošteval njihovih zahtev, naj dvigne roke. Izkazalo se je, da je imel pri sebi plastični ponaredek pištole, vendar policiji ni ne grozil, ne uperil pištole proti njim, pa so vseeno streljali.

Tamir Rice je potegnil pištolo izza pasu, takrat pa so policisti vanj ustrelili dvakrat. Preživel je noč, včeraj zjutraj pa je poškodbam podlegel, poroča BBC.

Policista suspendirana

Posnetek klica prijavitelja razkriva, da je oseba dvakrat rekla, da pištola najverjetneje ni prava in da je vpleten mladoletnik. Eden od policistov, ki je streljal nanj, ima več kot deset let delovnih izkušenj, drugi pa je še novinec.

Sprožili so preiskavo o ravnanju policistov, ki so ju začasno suspendirali. Odvetnik družine pa je dejal, da bo izvedel svojo preiskavo o okoliščinah incidenta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.