Policist, ki si je kazen napisal sam

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Norveški policistse je izkazal za pravega za svojo uniformo; ker med akcijo tekom patruljiranja na morju ni nosil predpisanega jopiča za reševanje, si je denarno kazen napisal sam.
Oglej si celoten članek

Policist Arne Stavens se je povsem slučajno znašel na fotografiji enega izmed norveških časnikov; fotograf ga je ujel med akcijo na morju pri otoku Utoya okrog 40 kilometrov stran od Osla. 

Nekaj bralcev omenjenega časopisa je opazilo, da policist ne nosi predpisanega jopiča za reševanje, ki je na Norveškem obvezen na čolnih, manjših od osmih metrov dolžine.

Da bi prehitel kritike in morebitne ukrepe, je policist na spletu objavil fotografijo kazni v višini 500 norveških kron, kar znaša 58 evrov, ki si jo je napisal kar sam.

Norveška policija sicer med državljani uživa velik ugled; glede na lanskoletne raziskave kar 80 odstotkov Norvežanov zaupa svoji policiji.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.