Policiste po novem opremili s POS terminali

Foto: Profimedia
Ministrstvo je nabavilo 600 POS terminalov. Nakup se jim je že obrestoval.
Oglej si celoten članek

Od 1. julija lahko hrvaški državljani kazni za prometne prekrške plačajo z bančno kartico. Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je kupilo 600 POS terminalov, ki so jih razdelili policijskim upravam po vsej državi. Terminale bodo imele tako policijske patrulje, policisti na motorju, pomorska policija, policija na mednarodnih mejnih prehodih in na policijskih postajah.  

Kot poroča hrvaški RTL, na ta način izpolnjujejo priporočila Evropskega sveta, povezana z nadzorom nad plačevanjem kazni policistom, s čimer želijo zmanjšati tveganje za korupcijo. 

Kot so na hrvaškem notranjem ministrstvu pojasnili za omenjeni medij, je bilo prvi dan uporabe POS terminalov izvedenih 134 transakcij v vrednosti 81.200,50 kune (10.639,48 EUR). Gre za kazni z vseh delovnih področij policij, ne zgolj iz prometnih prekrškov. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.