Policisti nad protestnike tudi z ledeno vodo

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija v Istanbulu je danes s solzivcem, vodnimi topovi in plastičnimi naboji razgnala več sto protestnikov, ki so izražali nasprotovanje aretaciji prokurdskih politikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Protestniki so se zbrali pred glavno mošejo v okrožju Sisli na evropski strani mesta ter vzklikali slogane proti "fašistični" državi. Kot so poudarjali, ne bodo dovolili, da jih utišajo.

Proti njim je posredovala policija, ki je množico razbila s curki ledene vode, solzivcem in plastičnimi naboji.

Foto: EPA Istanbul - upor

Do protesta je prišlo, potem ko so turški pravosodni organi odredili uradno pridržanje devetih poslancev prokurdske Ljudske demokratske stranke (HDP), vključno z njenima sopredsedujočima.

Medtem je sodišče v Istanbulu danes odredilo tudi zaprtje devetih novinarjev in sodelavcev turškega opozicijskega časnika Cumhuriyet.

Foto: EPA Istanbul - upor

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.