Policisti prodajajo ukradene spodnjice

Foto: Žurnal24 (Foto: Reuters)
Britanski policisti so ustvarili spletno stran, kjer prodajajo ukradene ali izgubljene predmete.
Oglej si celoten članek

Le nekaj tednov, preden bo britanske policiste po žepu udarilo napovedano močno krčenje proračuna, so si nekateri priskrbeli dodaten zaslužek. Ustvarili so posebno spletno stran, kjer na dražbi prodajajo ukradene ali izgubljene stvari.

Če v roku treh mesecev ne najdejo lastnika predmeta, se predmeti lahko znajdejo na dražbi, ki so jo poimenovali Bumblebee. Med predmeti, ki so zaseženi tudi kot dokazni predmeti v kriminalnih postopkih, je večinoma spodnje perilo, med njimi čipkasti modrčki in tangice.

Policisti za kakovost prodanega blaga niso odgovorni. Ko se nabere nekaj denarja, se policijske enote odločijo, za kaj ga bodo porabile. Z njim pa pogosto osrečijo žrtve kriminala ali pa jih dajo v dobrodelne namene.

Samo lani so policisti s prodajo predmetov, ki jim dajo oznako "rabljeni", nabrali 60 tisoč funtov.

Med predmeti pa se znajdejo tudi vrtni kip v podobi jelena, skuter in elektronski mikroskop.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.