Policisti zaradi prejemanja podkupnin v priporu

Foto: Profimedia
V zameno za več tisoč evrov podkupnine so izdajali dovoljenja za prebivanje.
Oglej si celoten članek

V Italiji so aretirali šest policistov, ki so v zameno za več tisoč evrov podkupnine migrantom izdajali dovoljenja za prebivanje. Štiri policiste so priprli, dvema pa izdali hišni pripor. V okviru akcije so aretirali še dva posrednika, je danes sporočila policija v Milanu.

Aretirani policisti so delali na oddelku za migrante milanske policije, vendar so jih že pred aretacijo zaradi suma zlorabe položaja premestili na druga delovna mesta.

Sumijo jih, da so v zameno za podkupnine v višini od 500 do 5000 evrov izdajali dovoljenja za dolgoročno prebivanje v Italiji. Migrant s tem dovoljenjem lahko kasneje zaprosi za italijansko državljanstvo, navaja nemška tiskovna agencija dpa.

Preiskovalci so od leta 2013 do 2016 zabeležili več kot sto primerov korupcij

Slovenija Ker je imel v igralnici srečo, štirje streli proti njegovem avtu

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.