Poljskega poslanca Janusza Korwin-Mikke bodo neprimerne opazke o ženskah udarile po žepu

Foto: EPA/PATRICK SEEGER
Foto: EPA/PATRICK SEEGER
Evropski poslanec Janusz Korwin-Mikke bo zaradi neprimerne opazke o ženskah kaznovan z eno od najstrožjih kazni doslej.
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropskega parlamenta Antonio Tajani je danes sporočil, da bo poslanca iz Poljske kaznoval z zasegom dnevnic za trideset dni, kar znese 9.210 evrov, deset dni se ne bo smel udeleževati parlamentarnih dejavnosti in leto dni ne bo smel zastopati parlamenta.

Resnost kazni je sorazmerna s težo prekrška, je sporočil Tajani in dejal, da takšnih dejanj ne bo dopuščal, še posebej ko gre za nekoga, ki bi moral z ustreznim dostojanstvom zastopati Evropejce in Evropejke. S tem ko je užalil vse ženske, pa je poslanec pokazal prezir do najbolj temeljnih vrednot.

Janusz Korwin-Mikke, skrajni desničar in evroskeptik, je pred evropskimi poslanci povedal, da "seveda ženske zaslužijo manj kot moški, ker so šibkejše in manjše ter manj inteligentne. Zato morajo zaslužiti manj". 

 

To sicer ni prva kazen za neodvisnega skrajnega poslanca. Leta 2016 so ga kaznovali z zasegom desetih dnevnic in petdnevnim suspenzom, ker je migrante opisal kot "človeške smeti". Oktobra 2015 pa je bil suspendiran zaradi izvajanja nacističnega pozdrava v Evropskem parlamentu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 07:58 15. Marec 2017.

    Tak poslanec nima kaj delati v EU parlamentu. Po drugi strani pa se politika nima kaj ukvarjati z višino plač, …

  • 20:11 14. Marec 2017.

    še eden, ki je nasedel mantri, da ženske zaslužijo manj zato, ker so ženske....ženskim aktivistkam bo na koncu vse uspelo....devetdeset …

  • 19:11 14. Marec 2017.

    Dejstvo je, da tip nima kaj delati ne samo v evropskem parlamentu, pač pa bi mu bilo treba preprečiti delovanje …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.